T'agrada el cinema documental? Connectat a Interdocnet!


Baix aquest suggerent oferiment, s'estrena un nou servei audiovisual a la xarxa. El seu nom és INTERDOCNET i és tracta d'un nou canal de difusió de documentals que ofereix el servei de visionat de pel·lícules mitjançant tecnologia streaming. El creador i director de la pàgina, Pablo Morales, diu que neix per evitar que produccions amb pressupostos baixos "desapareguin per complet" després de passar pels festivals cinematogràfics, i fins i tot després d'haver estat premiades.

Interdocnet conté de moment set documentals amb tràiler i fitxa tècnica, i durant les pròximes setmanes se'n penjaran de nous i s'ampliaran els continguts. Morales ha revelat que un comitè de selecció, amb la visió "més àmplia" possible del cinema documental, escull quines produccions oferir als usuaris, que han de tenir "una qualitat cinematogràfica interessant", ha subratllat.

Els internautes poden visionar tots els documentals directament per internet, via streaming (que requereix un mínim d'1 Megabit per segon d'amplada de banda), i alguns d'ells es poden descarregar en format DVD. En funció de la durada en minuts de les produccions, els usuaris han d'abonar una determinada quantitat de diners, que va d'1 a 3 euros en cas de visionar-la una vegada, o de 2 a 6 euros en cas de baixar-la d'internet.

L'abonament de la tarifa s'ha de fer amb targeta de crèdit a través d'una passarel·la de pagament gestionada per una entitat financera que, segons ha assegurat Morales, és un sistema "molt segur", perquè és un portal que està allotjat a servidors que encripten la informació abans d'enviar-la.

La pàgina està en castellà, anglès i francès, i els promotors preveuen que els documentals estiguin subtitulats en els tres idiomes perquè accedeixin a la plataforma internautes de tot el món, una de les possibilitats que permet internet. La cessió dels drets de les produccions és per tres anys prorrogables, i Morales ha afirmat que busca que les produccions que acull Interdocnet siguin exclusives per a la pàgina. Morales ha subratllat que Interdocnet també vol ser un lloc on reflexionar sobre el cinema. Ja hi ha penjat un article i pròximament s'habilitaran fòrums de discussió. www.interdocnet.com/es

Comentaris

SergioFF ha dit…
Muy interesante esta página es una manera de dar un amplia difusión a un sector que lo tiene complicado.