ERASED, WIPPED OFF THE MAP. Un documental valencià per il.lustrar un conflicte internacional


Erased-Wiped off the map from C.I. COMUNICACIÓN on Vimeo.

Un grup d'activistes europeus i nord-americans van entrar en la franja de Gaza trencant el bloqueig israelià per acompanyar a la població palestina i denunciar la seua situació. Amb ells va viatjar l'espanyol Alberto Arce amb l'objectiu de rodar un documental sobre les conseqüències d'aquest setge. El conflicte li va convertir en l'únic reporter estranger en l'interior de Gaza, en testimoni directe de l'horror.


TVE ha adquirit els drets d'emissió d'aquest documental, dirigit per Arece i Miguel Llorens, que podem vorer dins el programa Documentos TV aquest dimarts, 30 de juny de 2009. ERASED narra com el passat desembre activistes europeus i nord-americans trenquen el bloqueig israelià a la Franja de Gaza per acompanyar a la població palestina i denunciar la seua situació. Sense pretendre'l, durant els bombardejos israelians de desembre de 2008 i gener de 2009, Alberto es va convertir en l'únic reporter estranger en l'interior de Gaza. Va ser testimoni directe de l'horror. El balanç d'aquest atac es salda amb quasi mil quatre-cents palestins morts i désset israelians. La càmera d'Alberto va gravar els atacs israelians a les ambulàncies de la Mitja Lluna Roja i als hospitals. També va deixar testimoni de les conseqüències de les bombes a les cases particulars, al Centre d'aliments de l'ONU en Jabala, a les seus ministerials, a les comissaries de policia, aixi com a la Seu Central de l'ONU en la Franja.

Alberto Arce ha obtingut amb els documentals Nablus, la ciutat fantasma, 2004 i Internacionals en Palestina, 2005 els següents esments: Premi Santiago Álvarez (Cuba) 2005. Premi Millor Adreça del Festival de documentals Santiago Álvarez del ICAIC , Cuba 2005. Premi al millor curt documental Festival Internacional de Barcelona. Docúpolis05. Premi Televisió de Catalunya TV3 "Nous Realitzadors", 2005. Premi al millor documental. Festival de curtmetratges de Ciudad Real 2005. Premi del Públic Festival cinema digital de Vinya del Mar. Xile, gener 2006. Esment d'honor Extrema Doc. Càceres, Desembre 2006. Premi del Públic. Festival Internacional de Cinema Àrab AMAL 05. Premi Santiago Álvarez del ICAIC (Cuba) 2006. Premi a la Millor Adreça del festival de documentals Santiago Álvarez del ICAIC 06. Premi Fernando Quiñones Millor documental Social Mostra cinematogràfica Atlàntic Abastos 2006. Premi Joan Gomis de Periodisme Solidari Octubre 2007. (Font: www.cicocomunicacion.com)

Comentaris