Mostra itinerant de Cinema i Video Indígena


Sis cineastes, videastas i dirigents indígenes de Xile, Mèxic, Equador, Bolívia i Colòmbia presenten els seus treballs en les ciutats de València, Alacant i Castelló del 30 de març al 6 d'abril, dins la programació de la segona edició de la Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena.

Els edificis de La Nau i La Beneficència a València, la Llotja del Cànem i el Museu de Belles Arts a Castelló i el Centre Comunitari i la seu universitària a Alacant són alguns dels llocs previstos per a les projeccions, van detallar les mateixes fonts. Després de celebrar-se l'any passat a Alacant, València, Castelló, Vila-real i Elx, la Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena (Micvin09) regressa amb les pel·lícules que van sorprendre en el recent Festival Internacional celebrat a Bolívia durant el mes de setembre de 2008.

Aquesta vegada, no només es podran veure els treballs elaborats per col·lectius indígenes, sinó que s'oferirà l'oportunitat de compartir espais per al col·loqui amb els creadors -tres homes i tres dones- aymaras, nahuas, chiquitanos, kankuamos, mapuches i kichwas. Entre el material presentat, es troben tant documentals, com experiments visuals, pel·lícules de ficció i curts d'animació, tots ells realitzats, dirigits i/o protagonitzats directament pels pobles originaris.

Amb aquesta activitat, que forma part del programa plurianual de sensibilització social Paraules que Caminen, l'Associació per a la Cooperació amb el Sud Les Segovias (Acsud Les Segovias) pretén acostar el món indígena i les seues principals problemàtiques a la societat valenciana. Per a això, dóna la paraula a les seues veritables protagonistes, evitant d'aquesta manera un acostament superficial o merament folklòric a una realitat complexa i diversa. (Font: Cortocircuito/Adn)

Comentaris