El FICMA planta cara a la crisi amb 95 films en la seva 16ª Edició



L’actriu Daphne Zuñiga (Melrose Place i One Tree Hill), un film de Madonna, dues pel•lícules nominades al l’Oscar, el Redford Center Preserve i una nova secció al FNAC , novetats de la 16ª. Edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient del 29 de Maig al 7 de Juny.

El FICMA és el festival amb més edicions celebrades com un esdeveniment que uneix cinema i medi ambient convertint-se en tot un referent (és membre fundador de l’EFFN – Environmental Film Festival Network) per donar a conèixer les ultimes produccions cinematogràfiques que parlin sobre el nostre planeta, l’us i el mal us que fem d’ell i sobre totes les coses: les persones. “El Medi Ambient es un DRET HUMÀ” Aquesta ha estat la consigna durant els 16 anys d‘aquest Festival “necessari i compromès” amb les causes socials i medi ambientals. Es tracta d’una edició amb molta força i amb més de 95 projeccions i convidats d’excepció com els responsables del Festival Sundance i el Redford Center Preserve per presentar la seva institució amb les estrenes europees dels seus film: Fighting Goliath i The Unforeseen produccions impulsades per Robert Redford i la seva factoria.

Com en anteriors edicions Hollywood estarà present amb una representant bandera que apadrinarà el FICMA i es suma a d’altres estrelles com: Goldie Hawn, Martin Sheen i Daryl Hannah, que han donat suport, han apadrinat i han reconegut al Festival. L’actriu Daphne Zuñiga (coneguda per protagonitzar series com Melrose Place o One Tree Hill, Space Balls entre d’altres) inaugurarà el Festival per parlar-nos sobre la “Justícia Medi ambiental” y com aquesta afecta la nostra salut i alimentació. Una Secció Competitiva pel Sol D’Or al millor Documental Internacional, Millor Documental Nacional i Curtmetratge (ficció i animació) de més de 30 països del món son l’eix vertebral del Festival que es podran veure en el Teatre Modern del Prat de Llobregat aportant les visions i els registres més actuals de l’estat del nostre planeta vist des d’òptiques tan diferents com son el documental, ficció i animació. (Més informació a www.ficma.com) (Font: FICMA).


Comentaris