L'Alqueria Blanca obté el guardó de millor sèrie autonòmica de ficció de l'Acadèmia de Televisió



L'Acadèmia de la Televisió va celebrar la gal·la anual dels premis ATV en la que la sèrie produïda per Trivisión i Nadir TV per a Canal 9 va obtindre el reconeixement com millor producte autonòmic de ficció.


L'Acadèmia de la Televisió és l'entitat que representa als professionals de la televisió de tot l'Estat Espanyol. En la gal·la de lliurament de premis, celebrada en els Teatres del Canal de Madrid, van estar presents els productors executius de la sèrie, Ximo Pérez i Zaza Ceballos, el Director General de Radiotelevisió Valenciana, José López Jaraba, i el Director de Continguts de Ficció de RTVV, Jordi Hidalgo, junt a l'actriu Carme Juan, en representació de l'equip artístic i tècnic.

Tot just fa quasi tres anys, el començament de l'emissió de la sèrie a Canal 9 va ser una de les informacions amb que obriem aquest blog de notícies del sector audiovisual valencià, al setembre de 2007, amb la doble felicitació de que la cadena autonòmica tornava a apostar per productes de ficció i l'inmediat èxit que va suposar.

Recuperant el model de productes anteriors com 'Herència de Sang' i d'altres, la trama ens sitúa a una localitat de la comarca de l'Alcoià, on les famílies dels Falcó i dels Pedreguer ens traslladen a l'ambient dels pobles valencians dels anys 60
aconseguint el punt d'interés tant pel públic més major que va viurer l'època com d'aquella audiència més jove que no la coneix però que ha sentit parlar. Una atracció d'espectadors com ja ha passat en productes de televisió com 'Cuéntame cómo pasó' (més coneguda com 'Cuéntame' de TVE). La Mostra de València, a la seua XXVIII edició, ja va guardonar la sèrie com a la millor producció valenciana.

Comentaris