Un documental mexicà premiat al Festival Presència Autòctona de Montreal



Un film mexicà, "Rehje", de Anais Horta i Raúl Cuesta, sobre una dona Mazahua i el seu exili a Ciutat de Mèxic, va resultar premiat en el Festival Présence Autochtone, que en la seua 20 edició es desenvolupa en Montreal (Canadà).

Més de setanta obres que doten d'imatge i so a la realitat de les nacions autòctones, es projecten en l'esdeveniment, que enguany es desenvolupa al llarg de juny, juliol i agost. El Jurat del Festival ha volgut destacar algunes propostes tenint en compte que no es tracta d'un festival a l'ús i que aquestes projeccions s'exhibeixen sense entrar en competició. Així, s'ha guardonat a "Windigo" amb el premi a l'Esperança Jove per la combinació de les antigues llegendes amb les ressonàncies contemporànies.

En el cas del Premi al Millor film d'Animació, ha estat "Petit Tonnerre", de Nance Ackerman i Alan Syliboy qui pel seu humor, el seu vivacidad a l'hora de reavivar la llegenda de La meua'gmag, ha estat el destinatari d'aquest reconeixement. Hi ha hagut també espai per a una secció especialment rellevant dins del festival, la dels curtmetratges. En aquesta edició, el testimoni intens de l'esperança que tracta d'agarrar-se a les arrels, les imatges dures de "Welcome", de Faniel Gerson han aconseguit fer-se amb el guardó. Més informació a http://www.noticine.com/

Comentaris