AECINE, DIBOOS, MAPA, PIAF, PROA i PROFILM funden PAP Plataforma Audiovisual de Productors Independents.

 


Representant el 90% de la producció audiovisual independent del país, PAP naix amb la voluntat de compartir una opinió unificada com a sector de la producció independent. Les empreses pertanyents a aquesta unió, que engloben gèneres com a ficció, animació, documental, entreteniment i videojocs, lluitaran per millorar les condicions de la producció audiovisual. PAP considera que Espanya “no està a l'altura” de molts dels seus veïns europeus, els quals “han posat els mitjans adequats per a desenvolupar l'audiovisual com a sector estratègic”. Per això, realitzaran diferents iniciatives per a aconseguir la “complicitat política” necessària per a reforçar “el patrimoni cultural de l'Estat Espanyol dins i fora de les nostres fronteres”.

Durant els seus primers mesos d'acció, PAP centrarà la seua atenció en diferents punts de gran interés. La plataforma promourà modificacions legislatives a la Llei General de Comunicació Audiovisual, la Llei del Cinema i a la Propietat Intel·lectual; sol·licitarà una actualització del foment d'ajudes a l'audiovisual, que implica l'anàlisi per al canvi del model de l'actual ICAA, el pressupost general i les estratègies d'ajudes completes; i lluitarà per participar en la configuració i continguts del projecte Espanya, Hub Audiovisual d'Europa, el qual defineixen com el “anomenat projecte estrela del govern de Pedro Sánchez”.

En la seua presentació en el marc del Festival de Sant Sebastià, PAP ha posat l'accent en la “ineludible necessitat” que s'establisca una definició “clara i real” del que és una productora independent, alguna cosa que no figura en l'actual Avantprojecte de Llei General de Comunicació Audiovisual. “Creiem que un productor que té una dependència notòria i a vegades fins i tot societària d'una gran companyia de televisió, pot ser de gran valor per al sector i oferir treballs audiovisuals excel·lents. Però no es pot afirmar que siga una productora independent. La nova Llei deuria, per tant, deixar la definició de productor independent més clara”, apunta la plataforma.

Paral·lelament, PAP defensa la necessitat que totes les televisions públiques, al marge d'RTVE perceben diferents ajudes per part de l'Estat, atés que “els ingressos per publicitat han afectat a totes les cadenes i com públiques han de defensar uns interessos socials que difícilment podran realitzar sense ajuda econòmica”.

Font:https://www.panoramaaudiovisual.com/2021/09/22/plataforma-audiovisual-productoras-independientes-pap-objetivos-san-sebastian/

Comentaris