EGEDA llança la plataforma de financiació audiovisual Platí Crowdfunding

 



EGEDA, l'Entitat de Gestió dels Drets dels Productors Audiovisuals, ha sorprés a Iberseries Platí Indústria en anunciar el llançament de Platí Micromecenatge, una plataforma de finançament col·lectiu d'obres culturals i audiovisuals. L'anunci el va fer María José Revaldería, de EGEDA, en el marc de la conferència «El micromecenatge com a font de finançament de les indústries creatives, culturals i esportives» aquest dimarts.

La plataforma, va detallar l'executiva, s'emmarca dins del micromecenatge de recompensa, que no té regulació financera. És a dir, els mecenes podran realitzar donacions als productors a canvi de recompenses com una aparició en els crèdits, visites al set, projeccions exclusives, samarretes o memorabilia exclusiva, entre altres idees que puguen sorgir.

Segons van explicar, Platí Micromecenatge estarà oberta a tota mena de projecte audiovisual o cultural (com puga ser teatre o dansa), però, donat el model triat des de EGEDA, creuen que és ideal per a curtmetratges. «És per a qualsevol projecte audiovisual, però a l'ésser un micromecenatge de recompensa pensem que els projectes no seran molt grans i que els curtmetratges són més indicats».

«Des de 2018 a Espanya han aparegut diverses plataformes de micromecenatge cultural, però cap exclusiva de l'audiovisual. EGEDA el que aporta és el know-how de producció amb una base important de productors», va ressaltar Revaldería. A més, detalla que el model és de tot o res: «Si no s'arriba als diners no cal fer el projecte. I si no es fa, el mecenes no té perquè invertir. És un win win per a tots».

La idea és que la plataforma siga utilitzada per a finançar projectes en una fase avançada. Els productors ja poden enviar el seu projecte a través del lloc platinocrowdfunding.com. Una vegada carregat el projecte, un equip de EGEDA avaluarà la seua viabilitat i, si rep el vistiplau, el publicarà en la plataforma. «A partir d'allí donem 30 dies al promotor. La sort que té EGEDA és que posseeix molta experiència en producció, promoció i una gran xarxa de contactes. Aquesta setmana és el llançament oficial. Estem esperant que arriben projectes i esperem que arriben molts», va acabar Revaldería.

Font: https://todotvnews.com/ttvoriginals/egeda-lanza-plataforma-de-financiacion-colectiva-platino-crowdfunding/

Comentaris