DAMA, NETFLIX i els projectes guanyadors del concurs ‘Conta'ns les històries que ningú conta’

 


DAMA i Netflix, organitzadores del concurs ‘Conta'ns les històries que ningú compte’, han donat a conéixer a Madrid els projectes guanyadors de la primera edició: ‘Companyes de Viatge’ (d'Elena Molina), ‘Esgarriada’ (de Cynthia Pamela Rodríguez i Guillermo Guerrero), ‘Latituds’ (de Teresa Barberena), ‘San Dai Tong Tang’ (de Jiajie Yu Yan) i ‘Village People’ (de Lourdes Amparo Sánchez i María Teresa García).

A més, ‘Xicu’, de Maximino Rodríguez, va rebre un esment d'honor per decisió extraordinària del jurat. Ara els projectes entren en una nova fase, per a, amb ajuda de professionals de l'audiovisual, convertir-se finalment en sèries o pel·lícules. El concurs ‘Conta'ns les històries que ningú compte’ es va posar en marxa la passada primavera amb l'objectiu de trobar projectes les històries dels quals reflectisquen la diversitat de la societat espanyola, en aspectes com el gènere, la sexualitat, l'etnicitat o la procedència geogràfica. La convocatòria va ser tot un èxit amb més de 950 candidatures rebudes.

‘Conta'ns les històries que ningú conta’ forma part de ‘Canvi de pla’, programa creat per DAMA i Netflix per a impulsar la diversitat cultural en la ficció audiovisual espanyola, tant davant com darrere de les càmeres. El concurs està recolzat per les conclusions acadèmiques de l'informe ‘Diversitat cultural en la creació audiovisual a Espanya. Diversitat d'autors i d'històries (2015-2019)’ elaborat ex profeso per a ‘Canvi de pla’ pels doctors Javier Carrillo, de la Universitat Rei Joan Carles, i Concepción Cascajosa, de la Universitat Carles III. Aquest estudi posa de manifest com la producció audiovisual té encara un camí que recórrer per a representar més fidelment la diversitat de la societat espanyola.

Els guanyadors han sigut seleccionats per un jurat format per l'actriu Alba Flores, l'escriptor Roberto Enríquez (més conegut com a Bob Pop), l'acadèmica Ona Anglada-Pujol i els creadors audiovisuals Santiago A.Zannou i Yolanda García Serrano, els qui van valorar tant l'argument dels projectes com el tractament amb el qual presenten aspectes de la societat espanyola que, amb freqüència, passen inadvertits en les produccions audiovisuals.

A més d'una dotació econòmica de 6.000 euros per a cadascun dels cinc projectes guardonats, el premi inclou un programa de tutorització per a donar suport en el seu desenvolupament, en l'elaboració del dossier de venda i en la producció d'un teaser de presentació. Els tutors seran membres destacats de la indústria audiovisual, inclosos alguns dels propis membres del jurat del concurs.

Font: https://www.audiovisual451.com/cinco-proyectos-se-alzan-ganadores-del-concurso-cuentanos-las-historias-que-nadie-cuenta-de-dama-y-netflix/

Comentaris