La SEMINCI té, en aquesta 66º edició, olor a mar amb Posidònia i La gàbia


Els últims projectes del cineasta alacantí Adán Aliaga s'estrenaran en la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminci). 

Del 23 al 30 d'octubre tindrà lloc la 66 Edició d'aquest festival amb la presència del director alacantí que competeix en la Secció Oficial DocsEspaña amb la seua pel·lícula Posidònia, i en Temps d'Història amb el seu curtmetratge La Gàbia, l'únic curtmetratge espanyol seleccionat aquest any.

Posidònia és el cinqué llargmetratge documental del director després de l'èxit aconseguit amb la pel·lícula El Quart Regne, codirigit junt Álex Lora que va guanyar nombrosos premis en festivals nacionals i internacionals i el premi a Millor Documental en els premis catalans (Gaudí) i en els premis valencians.

Posidònia va ser rodat íntegrament a l'Illa de Tabarca amb un equip reduït en un projecte que es va estar gravant durant 3 anys. Les estacions de l'any, són el punt de confluència del viatge del protagonista a l'illa, buscant respostes sobre la posidònia, l'ésser viu més longeu del planeta terra.

La Seminci acollirà l'estrena mundial de tots dos projectes, i en al cas de Posidònia opta a més al premi espigola verd, una secció centrada en el canvi climàtic buscant conscienciar sobre els problemes mediambientals del planeta.

La Gàbia, és un curtmetratge documental, que mostra a través de la quotidianitat d'un diumenge qualsevol en a la casa de camp familiar, la relació tan particular que tenen Vicente amb la seua gàbia de canaris, mentre Elena prepara la paella de conill i caragols. Un treball que està protagonitzat pels propis pares del cineasta. Un projecte molt personal distribuït per Marvin & Wayne.

Posidònia i La Gàbia són, a més, candidats als premis valencians que organitza l'Acadèmia Valenciana. Està és la quarta edició d'aquests premis, que han passat a dir-se premis Berlanga, en homenatge al famós director valencià, quan enguany es compleix el centenari del seu naixement. Uns premis que enguany se celebraran de nou a Alacant, en el teatre Principal i la seua data prevista és el 4 de desembre.

En Posidònia un grup de comerciants originaris de Gènova, l'any 1778, són els primers pobladors de l'illa de Tabarca. 250 anys després, un cineasta roda un documental per a descobrir els secrets de la posidònia, l'ésser viu més longeu del planeta. Tots creuen que és una alga, però és una planta i dóna flors. La bella floració de la posidònia hauria de ser el final de la pel·lícula. Però una pandèmia global donarà un gir als esdeveniments. Tots els illencs han desaparegut i les flors també.

Tràiler Posidònia https://vimeo.com/636262069

Tràiler La gàbia https://vimeo.com/636313865
 

Comentaris